Här har vi samlat våra underbara grannar. Eller våra hantverkare som vi också kallar dom. Ja vi kallar dom så för det är ett hantverk de håller på med.  Vi har samlat dom som skapar fantastiska produkter som vi får möjligheten att arbeta fram en rätt som vi hoppas att du kommer älska lika mycket som oss. 

 
 
öl.jpg

Leufstabruk bryggeri

På andra sidan vattnet, nästan mitt emot wärdshuset bryggs det öl, vilket det har gjort sedan flera hundra år tillbaka. Traditionen lever vidare och vi säljer bryggeriets fem olika sorters öl! Vi har även ölprovningar och guidade visningar av gamla och nya bryggeriet samt mälteriet som verkligen är värt ett besök! 

 
larsbo.jpg

Larsbo Lantgård

Mikaela och Robert bor på den mysiga gården i Larsbo ligger bara 15 min från oss. När två personer verkligen brinner för det dom gör blir det riktigt bra. Vi vill ju ha det bästa så därför vände vi oss till dom när vi behövde råvaror.  Här kommer vi snart få grönsaker, mjöl och potatis från deras fina KRAV-oding. Gården har även lamm och ägg. Än så länge har vi inte deras råvaror, men så fort de blommar upp kommer vi kunna erbjuda dessa!

 
vin.JPG

Svenska hantverksdrycker

Gemensamt för svenska vinbönder är en småskalig, hantverksmässig produktion där alla druvor handplockas. I princip all odling är ekologisk och sker på naturens villkor. Hållbarhet är här ett viktigt ledord. Vi kommer snart att få in Svenskt rosévin samt underbart goda lemonader i vårt dryckessortiment. De erbjuder även dryckesprovningar i Svenska viner! 

 
lamm.jpg

Gåvastbogård

Lammkött tar vi från Gåvastbo gård som också dom ligger i närheten av Wärdshuset. Lammen deras betar på naturbeten vår, sommar och höst och gården är certifierad för ekologisk produktion. 

 
glass.jpg

Untra Gårdsglass

Vad är en sommar utan glass? Vad är en sommar utan Untra gårdsglass? Tänk att vi har lyckan att ha denna gård nära oss. Glassen är gjord av deras glada kor. Från kossorna får de KRAV-märkt mjölk som de bland annat gör sin himmelskt goda glass. Vi har deras goda glass på menyn samt finns det att köpa med sig hem. 

 
kor.jpg

Roslagen Slakt och chark

Alla djur som kommer till Roslagens Slakt och Chark kommer från Roslagen; lokalproducerade, välskötta och välfödda. Här ifrån kommer vi inom kort få hamburgare! 

 
IMG_15491-1024x768.jpg

Älvkarleby Lax och Vilt

Våra goda laxmackor, pajer och laxsallader blir ju så goda med laxarna från Älvkarleby lax och vilt. Detta om något är ett hantverk där de vet hur man skapar något alldeles extra!