Rum och frukost

25 minuter från Tierp hittar du oss, Leufstabruk Wärdshus och Konferens. Vi har totalt 20 rum med totalt 42 bäddar i den vackra herrgårdsmiljön i Lövstabruk. Vi har två olika rumstyper,  Änkehuset från 1600-talet där du bor i mysigt inredda stora rum och Labbyt från 1970-talet där vi har lite mindre rum och enklare standard och ligger nära Wärdshuset. Läs mer om rumstyperna nedan. Observera att inheckning är mellan kl. 12-15.

Vid större sällskap kan vi ordna fler boenden i närområdet.

boende 1.jpg
 ”Jag vågar säga att min kära mor ingenting sett av Sverige
om hon inte ser Lövsta”.

Gustav den III

änkehuset.jpg

Änkehuset

Änkehuset är ett gammalt änkehus från 1600-talet. Här känner, ser och doftar det historia i hela huset. Här finns 7 dubbelrum varav ett är ett familjerum med dubbelsäng och två enkelsängar. I varje rum finns dusch och WC.  I Änkehuset finns ett allrum med kök och tv-rum.


I Änkehuset får ni en härlig hotellkänsla med manglade sängkläder och en härlig frukost som väntar er morgonen efter.
Rummen är ganska stora med en vedspis i varje rum. Änkehuset ligger ca 600 meter från Wärdshuset. 

Pris dubbelrum: 750 kr per person  inkl frukost

Varför kallas byggnaden för Änkehuset?

Änkehuset är det äldsta huset i Lövstabruk, från 1600talet. Här bodde då änkor och änkemän.

änkehuset e.jpg

Labbyt.jpg

Labbyt

I vårt vandrarhem ”Labbyt”  har vi små enkla rum, totalt 13 stycken dubbelrum varav ett är handikappanpassat. Här finns gratis Wi-fi och ett allrum där det finns ett kök och TV-rum. I rummen finns två sängar och ett litet badrum med dusch . Vill ni ha med er hund på rummet går det det bra här! Huset är från 1970-talet och ligger mitt i det magiska 1700-tals samhället som Lövstabruk är så här har du nära till alla sevärdheter och restaurangen!  

Pris dubbelrum: 400kr per person

Önskar ni en härlig frukost tillkommer 85kr per person
Sängkläder 65kr/set
Handdukar 20kr/set

Varför kallas byggnaden ”Labbyt”?

Labbyt – ett ord från franskan som levde kvar. Platsen kallad Labby (eller labbi, labbie) var ett viktigt begrepp för de invandrade vallonerna som jobbade direkt med järnframställningen. Det var där de vilade. Efter sina relativt korta arbetspass på  tre till fyra timmar gick de in i Labbyt för att vila ungefär lika länge.
Det kommer från franskans l’abri, skyddet eller skjulet.
Bygnaden ni bor i är inte ett riktigt Labby utan vi har valt att kalla vårt vandrarhem för Labbyt för att lyfta fram historien i Lövstabruk.

leufstakarta-1024x722.jpg